TOT MAI MULTE ȚĂRI IMPUN RESTRICȚII PENTRU ROMÂNI. Unde te poți testa dacă pleci în Grecia. Lista cu laboratoare acreditate, întocmită de Ministerul Sănătății

Din ce în ce mai multe țări impun restricții pentru români, ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri zilnice. Lista țărilor care își închid granițele pentru români sau stabilesc alte măsuri de prevenire a infecțiilor este actualizată, în timp real, de Ministerul Afacerilor Externe. De mâine, Lituania interzice accesul rezidenților din România, iar autoritățile de la Vilnius vor reevalua săptămânal situația eidemiologică din România, în vederea ridicării acestei restricții. ”Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane” anunță Ministerul Afacerilor Externe. Lista categoriilor exceptate poate fi consultată AICI.

În alte țări, românii au voie să intre cu restricții sau cu dovada testării negative la SARS-CoV-2. Austria cere un test care să indice absența infecției, efectuat cu cel mult patru zile înaintea intrării în această țară, iar Grecia cere ca testul să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în această țară. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Pentru a veni în sprijinul românilor care se pregătesc pentru o vacanță în Grecia, Ministerul Sănătății a dat publicității lisa centrelor de testare din țară, de stat și private, care sunt acreditate pentru eliberarea documentului cerut de autoritățile elene. Sunt 113 centre de testare din toată țara, lista cu adresele și numerele de telefon putând fi consultată AICI.

Testele sunt necesare începând cu 15 iulie, ora 06.00. Rămâne valabilă și obligația de completare a formularului electronic PLF, cel târziu cu 24 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea