Tratament…cu zâmbet! Cum sunt primiți într-un spital din România copiii suspecți sau confirmați cu COVID-19 (VIDEO)

Micii pacienți din județul Buzău, care au ghinionul de a contracta noul coronavirus ori sunt suspecți de infecția cu acesta, au parte de o atmosferă de poveste la Spitalul Județean.

Secția pediatrie a Spitalului Județean Buzău a fost pictată, la propriu, de voluntari. Personaje vesele din desene animate au apărut pe pereții secției, în toate saloanele, pe holuri, dar și în izolatorul în care sunt ținuți micii pacienți suspecți de COVID-19. E o atmosferă caldă și prietenoasă, care să-i facă pe micii pacienți să nu simtă atmosfera apăsătoare de spital.

”La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost iniţiat un proiect de voluntariat prin care s-a dorit înfrumuseţarea Secţiei Pediatrie. Pereţii saloanelor au fost „animaţi” cu personaje din basme și desene animate, atât de îndrăgite de către micuții pacienți. Un grup de 10 voluntari, dintre care doi studenţi de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, şi 8 elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Buzău au pictat pereţii saloanelor cu personaje de poveste”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Buzău, potrivit Șansa News.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea