Trupa Metallica contribuie cu 250 de mii de euro la construirea primului spital oncologic pentru copii, În România

Trupa Metallica a venit a patra oară în România cu un cadou neașteptat. Legendara trupă a donat 250 de mii de euro pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Trupa Metallica a susținut un nou concert la București, miercuri, la Arena Naţională, în cadrul turneului „Worldwired”, ocazie cu care a dăruit, prin fundația  Fundația All Within My Hands, 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață, #NoiFacemUnSpital. Este a patra prezență a trupei Metallica în România după spectacolele susținute în 1999, pe stadionul Lia Manoliu, 2008, pe stadionul Cotroceni și în 2010, la Romexpo, în cadrul Sonisphere.

#NoiFacemUnSpital și tocmai am mărit comunitatea de susținători cu nimeni altcineva decât Metallica. Da, Metallica a donat pentru Spital. Care este secretul din spatele donației?
Totul a început cu o idee. O idee faină, pe care Mastercard a avut-o: aceea de a convinge trupa să se alăture inițiativei noastre. Părea incredibil, dar, cu ajutorul lui Guido Janssens și EMAGIC au reușit. Iar puterea exemplului propriei donații a contat enorm . Așa am ajuns ca Metallica să afle despre proiectul nostru, al celor peste 260.000 de oameni, și să contribuie,” au scris cei de la Asociația ”Dăruiește viață” pe pagina de Facebook.

Spitalul de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii bolnavi de cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat, în anul 2017, proiectul de construcţie a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donaţii de la persoane fizice şi companii), iar lucrările au demarat în 2018.
Spitalul va avea 6 etaje şi o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus ca spitalul să fie inaugurat în 2020, acesta urmând să funcţioneze ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale şi de management specifice unităţilor similare din Occident. 

Estimările arată că, în România, sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer şi, în fiecare an, alţi 500 de copii sunt diagnosticaţi cu această boală. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt trataţi în Bucureşti, în cele două centre existente (Marie Curie şi IOB)

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes