(ULTIMĂ ORĂ) 103 medici infectați la datorie, înainte ca războiul să înceapă

Date îngrijorătoare. Zilnic, tot mai mulți medici români sunt infectați cu coronavirus. Ultimele date raportate de Institutul Național de Sănătate Publică anunță că până în acest moment au fost infectate cu coronavirus, la datorie, 103 cadre medicale.

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, până în prezent, sunt 103 cadre medicale diagnosticate cu COVID 19 iar 60 sunt de la Spitalul Judeţean Suceava. Pe de altă parte, Federația Sanitas a anunțat marți, înainte de informarea Institutului Național de Sănătate Publică, faptul că la Suceava ar fi infectate 92 de cadre medicale iar testarea nu s-ar fi terminat, astfel că numărul celor infectați în acest spital e posibil să crească.

”Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează: 43 Medici (27 medici Suceava), 45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava), 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava) si o îngrijitoare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Pe de altă parte, în acest moment, România numără 762 de bolnavi de coronavirus, contabilizând și 8 decese.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, de luni de la ora 13.00, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea