UNICEF vrea ca profesorii să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

UNICEF consideră că profesorii și învățătorii ar trebui să aibă prioritate vaccinarea împotriva COVID-19, astfel încât orele la școală să nu fie afectate de pandemie, iar școlile să fie deschise.

Potrivit EFE, UNICEF a cerut, printr-un comunicat, ca toate cadrele didactice să fie imunizate imediat după personalul sanitar și persoanele din categoriile de risc.

„Pandemia a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie. Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la mâna guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate pentru o perioadă mai lungă de timp sunt profunde, mai ales pentru copiii defavorizaţi”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

UNICEF susține că toate dovezile de până acum arată că școala nu este un mediu de răspândire comunitară a noului coronavirus, dar cu toate acestea în multe țări ale lumii unitățile de învățământ au fost închise, iar orele se desfășoară online.

Inclusiv în România, cursurile școlare se derulează în prezent exclusiv online, această decizie fiind valabilă cel puțin până la vacanța de iarnă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea