Vacanță în epoca modernă. Ce spun medicii despre comportamentul românilor care pleacă în concediu?

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că românii, în ultimii ani, și-au schimbat semnificativ comportamentul în ceea ce privește plecatul în vacanță. Dacă în trecut vacanțele durau mai mult și era timp suficient pentru numeroase activități, astăzi vacanțele sunt mult mai scurte, iar din această cauză oamenii sunt tentați să facă excese. Iar excesele sunt de la cele alimentare, până la expunerea prelungită la soare.

Expunerea prelungită la soare nu este o alternativă sănătoasă, mai ales pentru piele atrag atenția specialiștii. Orice exces poate fi dăunător organismului.

„Cumpătarea și măsura n-o prea mai avem. Înainte plecam în concendiu o lună și aveam tot timpul s-o luăm treptat să ne înroșim puțin după aceea să trecem prin diferitele stadii. Acum ori este acea vacanță de weekend, ori lumea pleacă 7 zile maxim și atunci în această perioadă oamenii vor să profite la maximum. Și până să profiți la maximum dai în excese” susține dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

Pentru a preveni orice problemă apărută la nivelul pielii din cauza expunerii prelungite la soare este bine să utilizăm mereu cremele cu factor de protecție solară.

„În astfel de condiții trebuie să fim mult mai atenți cu ceea ce privește sănătatea pielii în primul rând, mai ales că ne expunem la soare în mod excesiv. De aceea, recomand cremele cu factor de protecție solară pentru a preveni orice problemă apărută la nivelul pielii” recomandă dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea