VERDICT SEXOLOG. Disfuncția erectilă nu are vârstă. ”Sunt tineri de 20 de ani, fără viață sexuală”

Subiectul disfuncției erectile și cauzele multiple ale acesteia au fost abordate în ultima ediție a emisiunii TeleMedika, cu ajutorul specialiștilor sexologi. Abordarea acestei patologii trebuie să fie multidisciplinară, iar din echipa medicală ar trebui să facă parte urologul, dar și psihologul.

”Niciodată o disfuncție sexuală nu e pur psihologică sau pur medicală. Sexualitatea e o funcție relațională, nu e ca respirația, obligatorie. Sunt oameni care nu au viață sexuală și nici nu se masturbează și trăiesc, nu au murit…Abstinența sexuală este de două tipuri: abstinența relațională, a bărbatului care, aflat într-un cuplu solid, refuză relaționarea sexuală sau abstinența unui sindrom de doliu care apare după un divorț, până își reface echilibrul său, o abstinență voluntară.” a explicat Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog supraspecializat în sexologie.

Disfuncția sexuală este urmarea unei experiențe, iar rezolvarea unei astfel de crize se face în cuplu: în cel existent sau într-un cuplu nou. Abordul terapeutic se stabilește de către medicul specialist care în cazul sexualității trebuie să îmbine partea medicală cu cea emoțională și socială.  

Pe de altă parte, practica medicală demonstrează că disfuncția erectilă nu are vârstă. ”Sunt bărbați tineri care au 20-21-25 de ani și care nu au viață sexuală, folosesc echivalențe cum e pornografia. Ei se închid într-un cerc foarte strâns și intră  într-un autism relațional sexual în viața de zi cu zi.” a mai semnalat, în cadrul dialogului de la TeleMedika, Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes