Vestea așteptată de toți românii: din 15 martie se deschid listele de așteptare pentru vaccinarea populației generale

Se lucrează intens la platforma de vaccinare, astfel că începând cu data de 15 martie se vor deschide listele de așteptare pentru cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID. Momentul nu va coincide cu startul programărilor,

Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaționalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre”, a declarat la Digi 24 coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că programările, în cazul persoanelor care se înscriu pe lista de așteptare, nu se vor putea face decât din platformă. Avantajul listei de așteptare va fi că persoanele înscrise vor fi notificate atunci când vor apărea locuri libere în centrele de vaccinare selectate.

„Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune practic în activitate aceste centre, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Or, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care va dori să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă. Însă trebuie să ţinem cont de un aspect. După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a mai spus șeful Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea