Vești încurajatoare în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19

Întreaga planetă privește cu speranță către cercetările accelerate care se fac pentru descoperirea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Foxnews.com anunță că s-au făcut progrese încurajatoare, iar vaccinul ar putea fi disponibil în SUA , la începutul iernii viitoare. Termenul este avansat de profesorul dr. Bob Lahita de la Colegiului Medical din New York.

Dr. Lahita, care este și președintele Spitalului Universitar St. Joseph, a declarat într-o emisiune televizată: ‘’Deși este cel mai rapid răspuns la un vaccin, sunt mult mai multe faze care trebuie finalizate înainte ca vaccinul să fie distribuit. Dar este foarte, foarte promițător!’’

Într-o conferință transmisă luni de la Casa Albă, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Dr. Anthony Fauci a raportat că un vaccin experimental a trecut de etapa 1 de cercetare după doar 65 de zile. Practic, s-a ajuns la testarea vaccinului pe primul subiect uman. Mărturia femeii care a acceptat să participe la testarea vaccinului, o puteți urmări în materialul Fox News de AICI.

Dr. Lahita a mai precizat: ‘’Cred că va fi gata la începutul toamnei. Am crezut că vaccinul va fi disponibil la sfârșitul lui noiembrie, sau la începutul lui decembrie. Însă, după cum se desfășoară acum etapa 1 și după grăbim lucrurile- și credeți-mă că un vaccin implică multe regulamente- suntem încrezători că vom vedea rezultate la începutul iernii, asta însemnând în noiembrie, decembrie.’’

Până acum, sunt peste 198 828 de cazuri confirmate în întreaga lume și aproape 8000 de decese. SUA înregistrează peste 6 531 de cazuri în timp ce numărul deceselor a ajuns la 100.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea