Sănătatea iubitorilor de animale depinde foarte mult și de sănătatea prietenilor blănoși. Multe dintre afecțiunile animalelor pot fi transmise și la om, de aceea trebuie să avem grijă de ele și să fim responsabili cu nevoile lor.
„În primul rând recomand să fie acordată multă atenție alimentației. Alimentația trebuie să fie cea mai importantă în creșterea unui animal. Trebuie să-i acordăm animalului o alimentație potrivită în funcție de talie, în funcție de rasă, în funcție de câtă activitatea are animalul și ce disponibilitate are familia„ a declarat dr. Beatrice Ilea, medic veterinar, invitată în cadrul emisiunii „Doza de prevenție”.
Analize de sânge și deparazitare
Paraziții care pot afecta sănătatea animalelor de companie pot fi transmiși și la om. Astfel că, pe lângă alimentația corectă, trebuie să avem grijă să deparazităm animalele de companie conform indicațiilor medicilor veterinari. De asemenea, putem efectua și analize de sânge animalelor pentru a descoperi eventualele afecțiuni de care suferă.
„Apoi pornim cu niște analize de sânge care ne pot indica și pot preveni anumite boli precum diabetul, babesioza. Țin foarte mult la deparazitări, cele interne și externe, care trebuie făcute regulat. Noi am creat un program pentru proprietari, care sunt anunțați printr-un mesaj pentru a ști când trebuie făcute aceste manopere” mai spune dr. Beatrice Ilea, medic veterinar.
Consiliere pentru stăpâni
În ultimii ani, medicii veterinari au realizat chiar și programe de consiliere în care stăpânii sunt învățați cum trebuie să aibă grijă de animalele lor de companie. Rezultatul acestor sfaturi constau în oameni sănătoși și prieteni blănoși fericiți și iubiți.
„Eu, de exemplu, consiliez familii sau oameni care doresc să ia un animăluț în ceea ce privește deținerea unui animal de companie. Le explic tot ce înseamnă alimentați, analize regulate, cu absolut tot ce trebuie să facă pentru o creștere sănătoasă și pentru a avea un animal sănătos și fericit” a mai spus dr. Beatrice Ilea, medic veterinar.