VIDEO Sănătatea plămânilor, afectată de poluare. Medic: Ar trebui să ne ferim de noxe

 

Trăim în orașe tot mai poluate, iar asta ne afectează sănătatea în mod direct. Cel mai expuși riscului de a se îmbolnăvi sunt plămânii, iar din această cauză pericolul de a dezvolta cancer pulmonar este mare.

Medicii atrag atenția că, pe lângă fumat, orice noxe pe care le inhalăm pot afecta sănătatea plămânilor.

„Ar trebui să ne ferim de noxe în general. Adică tot ce înseamnă poluare, fumuri de toate feluri, inclusiv acele țigări electronice care sunt la fel de nocive. În mod cert fumatului este nociv și este factor de risc pentru cancerul pulmonar și nu ne putem îndoi de asta” susține dr. Felix Dobrițoiu, medic specialist chirurgie toracică, Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Iar pentru oamenii care trăiesc în marile orașe situația este cu atât mai delicată cu cât poluarea contribuie la creșterea riscurilor de a ne îmbolnăvi plămânii.

„Problema este că locuim în orașe poluate care vin în plus cu elemente nocive asupra plămânilor, dacă mai și fumăm, atunci este și mai grav” a explicat dr. Felix Dobrițoiu, medic specialist chirurgie toracică, Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Sfatul principal dat părinților de către specialiști vizează descurajarea, pe cât posibil, a copiilor în ceea ce privește viciul fumatului.

„Putem să încercăm să ne educăm copiii să le explicăm faptul că acest viciu este extrem de nociv pentru sănătatea organismului” a mai spus dr. Felix Dorbițoiu.

 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea