10 morți și 7 răniți într-un grav accident rutier, în Ialomița. Angajații unui mare lanț de magazine, printre victime

10 oameni și-au pierdut viața și alți șapte au fost răniți într-un grav accident rutier, în apropiere de Urziceni, pe DN 2A, mai exact în zona localității Sfântu Gheorghe, din județul Ialomița. Un microbuz, în care se se aflau 17 pasageri, a fost lovit în plin de un autotren, al cărui șofer, se pare că a adormit la volan, sâmbătă dimineața, în jurul orei 5.00.

Microbuzul plecase de scurt timp din localitatea Munteni-Buzău, județul Ialomița și se îndrepta către București. Autoritățile județene susțin că microbuzul efectua o cursă regulată, iar pasagerii erau călători de ocazie care mergeau spre muncă.

Rețeua de magazine Mega Image anunță că a pierdut opt colegi, iar alți șapte sunt răniți în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019.

Într-o postare pe Facebook compania precizează: „Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, accidentul a fost provocat de faptul că șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre. Suntem alături de famiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare”.

În urma impactului devastator, atât microbuzul, cât și TIR-ul, au ajuns pe câmp, iar toate victimele au rămas prinse între fiarele contorsionate ale celor două autovehicule.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe de la SMURD Ialomița și București, fiind declarat planul roșu de intervenție, răniții fiind transferați la spitalele de urgență din București.

”A fost nevoie de descarcerarea pasagerilor din microbuz. La fața locului au fost trimise două echipaje de descarcerare, trei ambulanțe SMURD , o autospecială pentru victime multiple iar de la Serviciul de Ambulanță Ialomița, alte cinci ambulanțe”, a spus un oficial de la ISU Ialomița.

IPJ Ialomiţa transmite că autotrenul intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul. De altfel, în urma impactului, în accident a murit și șoferul autotrenului a murit la locul accidentului.


Tags:

Ți-ar putea plăcea