RAED ARAFAT DESPRE POSIBILE MĂSURI CA URMARE A EPIDEMIEI ÎN CREȘTERE: ”PUTEM CARANTINA ȘI ZONE MAI MARI”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, la Medika TV, că, dacă numărul de infecții cu noul coronavirus va continua să crească, iar autoritățile vor veni cu solicitări de instituire a carantinei, aceste măsuri vor fi aprobate.

Zilele trecute, autoritățile din Galați au cerut carantinarea unui centru pentru tineri cu handicap, după ce 20 de angajați, testați la o clinică privată, au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Centrul are 40 de rezidenți și 40 de angajați și este considerat focar.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat, la Medika TV, că măsura carantinei se poate aplica și pe zone mai extinse, dacă vor exista astfel de propuneri din partea autorităților locale sau județene, ca urmare a apariției unor focare:

Potrivit legislației aplicabile în acest moment, măsura instituirii carantinei se poate lua la nivelul unor clădiri, localități sau zone geografice. Circulația persoanelor este restricționată, iar cei aflați în carantină beneficiază de concediu medical.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes