(UPDATE) 151 de morți din cauza coronavirusului

UPDATE: Alte trei persoane infectate cu coronavirus au murit, au anunţat, duminică după-amiază, autorităţile. În total, s-a ajuns la 151 de morți.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că un bărbat de 68 de ani din judeţul Ilfov, care făcea dializă la o clinică privată din Bucureşti şi a intrat în contact cu un caz confirmat, fiind internat la Spitalul Clinic de Nefrologie “Carol Davila” Bucureşti, a murit în 26 martie. El fusese confirmat cu coronavirus din 24 martie. Decesul a fost raportat de Spitalul Clinic de Nefrologie “Carol Davila” la DSP Ilfov în 2 aprilie, iar de către DSP Ilfov la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în 5 aprilie. De asemenea, a fost raportat decesul unui bărbat de 56 de ani din judeţul Suceava, care avea boală renală în stadiu final. Lui i s-au recoltat probe la Spitalul Câmpulung, în 27 martie, şi a murit la SJU Suceava, în 30 martie. El a fost confirmat cu coronavirus în 4 aprilie. Cel de-al 151-lea deces este al unui bărbat de 74 de ani, din judeţul Galaţi, care era asistat în Centrul de Îngrijiri Bătrâni Galaţi şi a fost în contact cu cazuri confirmate. Acestuia i s-au recoltat probe în 4 aprilie, el murind în aceeaşi zi, iar confirmarea a venit in 5 aprilie.

ȘTIRE INIȚIALĂ: România înregistrează până duminică la orele prânzului un număr de 148 de morți din cauza coronavirusului.

Ultimele informații de la Grupul de Comunicare Strategică arată că ultimele victime ale coronavirusului sunt un bărbat de 82 ani dintr-un cămin de bătrâni din judeţul Galaţi și o femeie de 70 de ani din Giurgiu.

Gălățeanul a fost confirmat în data de 3 aprilie şi a fost internat în secţia ATI. Bărbatul murit în 4 aprilie. El provine dintr-un centru de bătrâni privat din Galați. Pacientul suferea de demenţă, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială şi insuficienţă cardiacă.

Femeia de 70 de ani din Giurgiu a fost internată şi izolată la SUUB, în 03.04.2020. În 4 aprilie s-a confirmat diagnosticul şi în aceeaşi zi a murit. Ea suferea de insuficienţă renală cronică dializată.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes