25 de proiecte din domeniul Sănătății, vor beneficia de finanțare în prima etapă a PNRR

Într-o declarație publică, deputatul social-democrat Rodica Nassar a făcut precizări cu privire la situația proiectelor destinate sănătății, finanțate prin PNRR./

Potrivit declarațiilor acesteia, „Guvernul României şi-a fixat un obiectiv strategic din susţinerea sistemul naţional de sănătate, prin aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate, care va utiliza fondurile asigurate ţării noastre din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) .”

Totodată, deputatul Rodica Nassar a explicat și câte proiecte vor fi finanțate prin PNRR, dinc ele 49 stabilite inițial, în prima etapă de finanțare. „Prima etapă din aplicarea acestui Program urmăreşte selectarea obiectivelor de investiţii în urma aplicării criteriilor de eligibilitate stabilite de Ministerul Sănătăţii. Ulterior, se va trece la desemnarea celor minim 25 de obiective de investiţii, după parcurgerea criteriilor de ierarhizare, finanţate prin PNRR, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Aceste proiecte investiţionale trebuie să aibă o valoare însumată care se încadrează în bugetul total alocat Investiţiilor în Infrastructură spitalicească publică nouă şi în Echipamente şi aparatură medicală din cadrul Ţintei 377, Componenta 12 – Sănătate” explică Rodica Nassar.

Ministerul Sănătăţii a aprobat deja până acum trei studii de piaţă, pentru echipamentele şi produsele medicale aferente achiziţiilor centralizate, care se vor derula în cadrul Componentei 12 – Sănătate din PNRR.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea