România, pe locul trei în Europa din cauza numărului mare de decese ce pot fi evitate prin prevenție

Potrivit unui amplu studiu realizat de Comisia Europeană și care vizează sănătatea, țara noastră se situează pe locul trei la nivel european în ceea ce privește decesele generate de lipsa unor programe de prevenție medicală eficiente.

„În România, rata mortalității evitabile prin prevenție și a mortalității prin cauze tratabile sunt foarte ridicate. Rata mortalității evitabile prin prevenție a fost a treia cea mai ridicată din UE în 2018, ceea ce indică necesitatea de a îmbunătăți promovarea sănătății și prevenția bolilor” susțin autorii studiului.

Țara noastră ar trebui să facă eforturi în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte de prevenție medicală, mai ales în ceea ce privește alimentația populației și reducerea consumului de alcool. Comisia Europeană arată în studiul său că românii au printre cele mai riscante comportamente alimentare din spațiul comunitar. „Comportamentele riscante în materie de sănătate contribuie la aproape jumătate din totalul deceselor. Rata consumului de alcool și a alimentației nesănătoase raportate în rândul românilor este mai mare comparativ cu media UE” conform studiului Comisie Europene.

Chiar dacă nu dezvoltă programe eficiente în ceea ce privește prevenția medicală, România cheltuie mai mulți bani pentru sănătate. „Comportamentele riscante în materie de sănătate contribuie la aproape jumătate din totalul deceselor. Rata consumului de alcool și a alimentației nesănătoase raportate în rândul românilor este mai mare comparativ cu media UE” mai spune Comisia Europeană.

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes