Rezultatele campaniei „Asumă-ți să fii sănătos!”, prezentate de UMF „Carol Davila”

În perioada 14-19 august, 36 de medici rezidenți și specialiști au participat la campania „Asumă-ți să fii sănătos!”, inițiată de UMF „Carol Davila”. Acțiunea s-s-a desfășurat în cinci stațiuni de la Malul Mării Negre. 

Anul acesta a fost a treia ediție a campaniei „Asumă-ți să fii sănătos”, pe care UMF „Carol Davila” a inițiat-o, în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societate Română de Endocrinologie, Societatea Română de Pediatrie, Ministerul Apărării Naționale și Direcția de Sănătate Publică Constanța. 

Scopul acestei campanii a fost acela de a monitoriza starea de sănătate a populației, în special a turiștilor care vin în concediu pe litoral. Oamenii au beneficiat de screening gratuit în domenii precum dermatologia, endocrinologia sau pediatria. 36 de medici s-au alăturat campaniei, aceștia oferind peste 4757 de consultații. 

„4.757 de consultaţii medicale, în regim gratuit, în domeniile dermatologiei, endocrinologiei şi pediatriei. Screening melanom, screening sindrom metabolic, screening osteoporoză, precum şi evaluare stare de nutriţie a copiilor în corelaţie cu anumite variabile socio-economice şi familiale. Acesta este rezultatul celor peste 330 de ore de consultaţii medicale realizate de către cei 36 de medici rezidenţi şi specialişti dermatologi, endocrinologi şi pediatri angrenaţi în amplul program de voluntariat anual, derulat pe litoralul românesc de către Universitatea de Medicină şi Farmacie” se arată într-un comunicat de presă remis publicității de către reprezentanții UMF „Carol Davila”. 

Campania s-a desfășurat în cele mai populare stațiuni de pe litoralul Mării Negre precum Costinești, Neptun, Olimp, Saturn și municipiul Mangalia. În cele 6 zile de screening, medicii au descoperit boli dermatologie grave, cu risc crescut pentru sănătatea pacienților. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes