Dr. Tammam Youssef, chirurgul care ajută inimile copiilor să bată, în platoul Medika TV: „Ne dorim să pregătim cât mai mulți medici din România”

De cele mai multe ori, inimile bolnave ale copiilor din România erau trimise pentru vindecare peste hotare. Datorită implicării dr. Tammam Youssef, celebrul chirurg cardiovascular pediatru, astfel de intervenții chirurgicale se pot face și în țara noastră. Spitalul „Marie Curie” din București deține prima secție de cardio-chirurgie pediatrică, în timp ce alți specialiști se pregătesc în marile centre universitare din România. De toți are grijă dr. Tammam Youssef!

După o zi încărcată la Spitalul „Marie Curie” din București, dr. Tammam Youssef a venit în platoul Medika TV și a vorbit despre experiența sa cu medicii români, pe care-i învață să repare inimile bolnave ale copiilor. O face de mai bine de 10 ani, iar datorită sprijinul său, România transferă în străinătate tot mai puțini pacienți. Cei care nu pleacă rămân în spitalele noastre și sunt vindecați. Anual, peste 1500 de copii cu malformații ale inimilor sunt salvați de medicii români pregătiți de chirurgul Tammam Youssef. Dar oare cât durează să pregătești un medic specialist? 

„Este nevoie de cel puțin 10 ani pentru un medic să capete experiență în acest domeniu. Noi încercăm să ardem etapele pentru a-i putea pregăti mai repede. Când găsești un chirurg talentat, în maximum 5, 6 ani reușești să-l formezi, iar acesta, la rândul lui va începe să formeze alți medici. Este o muncă de echipă care trebuie să fie bine coordonată” a explicat dr. Tammam Youssef, la Medika TV. 

Medicul are și o dorință: „Eu sper ca în 2025 să nu mai fie nevoie ca niciun copil din România să plece în afară pentru a fi operat!”

Mai multe echipe de medici din centre universitare precum Cluj sau Timișoara beneficiază de stagii de pregătire în domeniul cardio-chirurgiei pediatrice sub directă îndrumare a medicului Tammam Youssef. Iar pentru acest efort, medicul susține că autoritățile din România și-au dat interesul să susțină inițiativa. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes