Evoluția transplantului hepatic în România, în primele săptămâni ale noului an. Dr. Vlad Brașoveanu: „S-au făcut șase transplanturi hepatice” 

De la începutul anului și până în prezent, în spitalele din Capitală unde se efectuează operații de transplant hepatic au fost realizat șase astfel de intervenții. 

„Este un început de an bun pentru transplantul hepatic din România. În aceste trei săptămâni din luna ianuarie au fost efectuate patru transplanturi hepatice de la donator cadaveric şi două transplanturi hepatice de  la donator viu la doi copilaşi, la două fetiţe de 3 ani şi 3 ani şi aproximativ jumătate” a explicat, la Medika TV, conf. univ. dr. Vlad Brașoveanu, medic primar chirurgie generală.

Intervențiile au fost realizate în urma colaborării medicale dintre Institutul Clinic Fundeni și Spitalul „Grigore Alexandrescu”, ambele unități medicale din Capitală. „ Este munca mai multor echipe şi mă refer aici la echipa de la Fundeni unde sunt implicaţi o serie de specialişti (…) şi cadre medii şi o coordonare între Spitalul Fundeni şi Spitalul Grigore Alexandrescu, acel nou centru despre care povesteam altădată, care a fost înfiinţat în urmă cu un an, special pentru transplantul hepatic pediatric”, a precizat prof. univ. dr. Vlad Braşoveanu, medic primar chirurgie generală. 

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes