Importanța inserției implanturilor dentare după procedura extracției

După fiecare extracție dentară este important ca dinții lipsă să fie înlocuiți de implanturi. În caz contrar, la nivelul cavității orale se produc o serie de modificări fiziologice care pot crea disconfort pacienților.

„Structura osoasă, după ce dispare un dinte se modifică. Și organismul este destul de isteț el investește doar în ceea ce este util. Osul în care stau dinții s-a format odată cu dinții. Când s-a scos dintele respectiv, osul începe să dispară pentru că nu mai este stimulat funcțional” susține prof. univ. dr. Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial în cadrul Clinicii Maxilomed.

Mai mult decât atât, din cauza înclinării dinților din proximitatea zonei de extracție pot apărea mai multe probleme. De aceea, singura soluție terapeutică pentru a le evita este inserția de implanturi dentare.

„Dinții limitrofi tind să se încline în zona de extracție. Și atunci sunt mai multe probleme, pentru că în zona respectivă nu mai există spațiu pentru coroană. Mai mult, inclinându-se dinții vecini, zona de sub coroane reține multe resturi alimentare. Care la rândul lor favorizează inflamație și tot așa. Se modifică mușcătura, cum mușcă mandibula pe maxilar” a explicat prof. univ. dr. Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial în cadrul Clinicii Maxilomed.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes