400 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor din România

Peste 200 de spitale din țară vor beneficia de 400 de milioane de euro, din PNRR, pentru digitalizare. De asemenea, proiectul presupune și digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Ministerul Sănătății împreună cu experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a elaborat prima Strategie Națională de Digitalizare în Sănătate, ce presupune atragerea fondurilor europene necesare digitalizării spitalelor.

„Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziție importantă către utilizarea celor mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina și alte soluții digitale de management clinic vor duce la creșterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătățirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului și a planificării resurselor în sănătate. Mulțumim tuturor experților și instituțiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naționale pentru digitalizarea sistemului medical din România” susține Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Au fost deschise apelurile de proiecte pentru dezvoltarea sistemului digital al CNAS și cel pentru digitalizarea a minim 200 de spitale. Termenul de depunere al proiectului este 28 august. La mijlocul lunii august se vor lansa alte douã apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sistemului de telemedicină la nivel național și digitalizarea MS și a subordonatelor.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea