Oftalmologii recomandă respectarea regulii 20-20-20, pentru o bună sănătate a ochilor

În zilele noastre, petrecem tot mai mult timp în fața ecranelor, comparativ cu ceea ce se întâmpla chiar acum un deceniu. Acest fapt atrage multe efecte negative, dintre care, poate cel mai important, este impactul asupra vederii.

Nimmi Mistry, oftalmolog profesionist de servicii la Vision Direct, a împărtășit ce trebuie făcut pentru a menține sănătatea ochilor, invocând regula 20-20-20, de care toată lumea ar trebui să fie conștientă.

Vorbind pentru The Mirror, Nimmi a explicat: „Oboseala ochilor este un efect secundar cu care mulți se vor confrunta, mai ales în perioadele de stres. Pentru a ajuta la combaterea simptomelor oboselii oculare cauzate de ecrane și de stres, se recomandă ca oamenii să urmeze regula 20-20-20, în special în timpul zilei de lucru”.

Deci, care este mai exact regula 20-20-20?

„Regula 20-20-20 presupune să faci pauze de ecran la fiecare 20 de minute, pentru a te concentra pe un punct fix aflat la 20 de picioare distanță (aproximativ 6 metri), timp de 20 de secunde. Acest exercițiu vă reduce stresul ocular și poate fi integrat cu ușurință în rutina zilnică”, explică expertul.

Ea a continuat: „Există, de asemenea, extensii de browser și aplicații care pot fi folosite pentru a trimite mementouri, pentru a face pauze de la ecran.

Acest lucru vine după ce expertul a explicat de ce frecarea ochilor este dăunătoare: „Prima reacție, atunci când ne simțim ochii oboșiți– mai ales atunci când suntem stresați – este să ne frecăm la ochi. Dar acest lucru poate cauza o mulțime de probleme: un studiu științific din 2018 a arătat că Staphylococcus aureus și Streptococcus sunt prezenți pe suprafețele tastaturilor computerelor și telefoanelor mobile, ambele putând fi transferate la ochi prin simpla atingere, putând provoca potențiale infecții oculare, cum ar fi conjunctivita bacteriană.

 

 

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes