A fost aprobată încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19

Comitentul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a dispus cu privire la încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19. Datele arată că peste 3 milioane de români au fost diagnosticați cu boala COVID-19, din 2020 și până în prezent.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost convocat, în sistem hibrid, de Marcel Ciolacu, actualul premier, în cadrul întâlnirii fiind aprobată încetarea stării de risc epidemiologic și biologic, generată de pandemia de COVID-19.

„ CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la evoluţia bolii COVID-19, prin care s-a evidenţiat tendinţa de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor şi a internărilor în secţiile de terapie intensivă, precum şi nivelurile ridicate ale imunităţii populaţiei la SARS-CoV-2” potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Decizia CNSU survine unei declarații a oficialilor Organizației Mondiale a Sănătății potrivit cărora pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional.

În România s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 peste 3 milioane de persoane, iar peste 60 de mii dintre acestea și-au pierdut viața, potrivit statisticilor oficiale.

În prezent, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 se aplică în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea