A fost înregistrat primul deces din lume în cazul unei persoane reinfectate cu noul coronavirus. A doua oară, virusul avea altă tulpină

O femeie de 89 de ani din Olanda a murit după ce a contractat coronavirusul de două ori, transmite CNN.

Prima oară a ajuns la urgențe la începutul pandemiei, cu febră şi tuse severă, fiind diagnosticată cu COVID-19. După 5 zile în spital, starea ei s-a ameliorat considerabil.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, femeia suferind de o formă rară de cancer, a avut iar simptome caracteristice COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.

„În ziua 8, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii de la Universitatea Maastricht, care au subliniat că răspunsul imunitar al organismului femeii ar fi putut să fie „suficient” pentru a se lupta cu noul coronavirus, deoarece tipul de tratament pe care l-a primit pentru cancer „nu duce neapărat la boli care pun viața în pericol”.

Echipa de specialişti, care a studiat toate probele prelevate, a confirmat că a fost vorba de două îmbolnăviri distincte, structura genetică a virusului fiind diferită, a doua îmbolnăvire venind de la o mutație a virusului.

Numărul reinfectărilor raportate până în prezent la nivel mondial este redus, acesta fiind primul deces înregistrat. De altfel, evidența reinfectărilor a fost dovedită de curând, în urma unui studiu de caz care a fost publicat de The Lancet.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea