A fost lămurit misterul pandemiei: de unde a plecat noul coronavirus și cum s-a transmis la om. Concluziile OMS

Organizația Mondială a Sănătății, care în ultimele luni a investigat originea pandemiei de COVID-19, a ajuns la concluzia că virusul își are originea în fermele de animale sălbatice din China. Acestea erau furnizori pentru vânzătorii din piața de fructe de mare din Wuhan, acolo unde au fost înregistrate și primele cazuri de COVID-19.

Potrivit Live Science, animalele care ar fi ajuns în piață s-ar fi infectat de la lilieci. Așadar se confirmă ipoteza inițială, că virusul provine de la lilieci, dar un raport amănunțit al OMS este așteptat în curând.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect susținut de guvernul chinez pentru ajutorarea cetățenilor din zona rurală. Un expert OMS a explicat că aceștia cresc în captivitate o serie de animale, cum ar fi porci spinoși, pangolini sau șobolani de bambus.

În februarie anul trecut, fermele de animale sălbatice au fost închise, mai ales că se presupunea încă de atunci că ar face parte din circuitul de transmitere a virusului. Totuși, până la publicarea unui raport detaliat al OMS, nu se știe clar ce animal a transmis la om virusul luat de la lilieci.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea