A fost lansată oficial noua campanie pro-vaccinare. Mesajele mizează pe impactul emoțional (video)

Guvernul României a lansat astăzi o nouă campanie pro-vaccinare, bazată în primul rând pe informarea populației, dar și pe impactul emoțional.

Spre deosebire de modul în care a funcționat campania de informare până acum, ținta e, de data aceasta, impactul emoțional. A fost introdus conceptul de “mi-e dor de împreună”, dar și provocarea ca fiecare să răspundă la întrebarea “ce conține vaccinul?”, dincolo de compoziția sa chimică.

De altfel, despre această campanie a vorbit încă de la începutul săptămânii, la Medika TV, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

 „Guvernul pregătește și este în curs de lansare a unei campanii de comunicare și informare care va fi difuzată în media, o campanie care este țintită pe partea emoțională a pandemiei și anume revenirea la normalitate, printr-un concept care înseamnă „mi-e dor de împreună”. Sunt elemente care noi sperăm să sensibilizeze o parte din populație. Există o serie de materiale care sunt adresate diverselor categorii populaționale, astfel încât fiecare să se regăsească într-unul din personajele respective”, a declarat, luni seara, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în direct la Medika TV.

Astăzi, campania a fost lansată de premierul Florin Cîțu, care a prezentat în premieră și câteva din spoturile pe care le vom putea vedea la televizor.

“Această campanie are o temă: Împreună învingem pandemia. Doar împreună reuşim să învingem pandemia, e nevoie să ne vaccinăm cu toţii. Astăzi introducem un element noi, întrebarea ce conţine vaccinul? Nu vorbim despre componenţa clară, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce înseamnă vaccinul pentru noi. Este o încercare de a afla ce înseamnă pentru fiecare dintre noi ce înseamnă acest vaccin şi cum ne ajută să revenim la normalitate. Încercăm să aflăm de la dumneavoastră de ce vă este dor“, a spus Florin Cîţu.

Acesta a mai precizat că spoturile sunt în așa fel făcute încât fiecare om să se poată regăsi în ele: elevi, bătrâni, turiști și așa mai departe.

În conferința de lansare au fost prezentate și câteva dintre spoturi. Printre ele și unul cu premierul, care nu va fi însă difuzat la televizor, ci doar pe pagina sa de Facebook.

Iată, mai jos, conferința de lansare și câteva dintre spoturile prezentate în premieră.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea