A fost stabilit calendarul procesului dintre Pfizer și România pe tema vaccinurilor anti-COVID. În următoarele luni se pot depune înscrisuri

Ministerul Finanțelor a anunțat faptul că a fost stabilit un calendar pentru procesul pe care compania Pfizer l-a deschis împotriva României. Gigantul farmaceutic a dat în judecată țara noastră pentru a o obliga să plătească toate vaccinurile anti-COVID pe care le-a achiziționat în pandemie, în baza protocolului semnat în 2021.

„În contextul în care România a fost notificată să se prezinte în data de 20.02.2024, la ora 09:00, în faţa primei camere a Tribunalului de Primă Instanţă francofon din Bruxelles, în cauza înregistrată cu nr.F5331-23, promovată de către reclamanţii PFIZER Inc., BIONTECH Manufacturing GmbH, Pfizer România SRL, împotriva României, având ca obiect Contractul de achiziţie vaccinuri COVID-19, încheiat între contractant şi Comisia Europeană, precizăm că în cursul acestei zile a fost stabilit un calendar procedural, care va cuprinde mai multe etape pentru depunerea de documente, fiind urmate ulterior de etapa audierilor”, a transmis Ministerul Finanţelor.

În baza acestui calendar, Ministerul Finanțelor explică faptul că a fost  stabilit un termen de aproape 4 luni până la prima depunere a înscrisurilor, care ar uma să aibă loc pe 20 iunie 2023. De asemenea, instituția susține că termenul procesual agreat este următorul:

a. RO-20lunie 2024
b. Pfizer – 20 August 2024
c. RO – 20 Noiembrie 2024
d. Pfizer – 20 lanuarie 2025
e. RO – 20 Martie 2025

În urma acestui proces, compania Pfizer cere României să plătească toate dozele de vaccin anti-COVID pe care le-a contractat în baza documentelor semnate în anul 2021. Este vorba despre aproape 29 de milioane de doze de vaccin.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea