A ÎNCEPUT ASALTUL ASUPRA VĂMILOR! Ce riscă România din cauza aglomerației de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării

Poliția de Frontieră a anunțat că de joi, 21 mai, de la ora 6,00, la granița româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei, pentru traficul de autovehicule şi persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, vor fi deschise punctele de trecere a frontierei: Petea şi Urziceni în  județul Satu Mare, Valea lui Mihai, Borş şi Salonta în județul Bihor, Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II în județul Arad și Cenad în județul Timiş.

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată şi aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare în România prin punctele Nădlac II și Borş.

Intrarea în România prin cele 10 puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condițiilor legale dispuse în contextul pandemiei: controlul specific la intrarea în ţară, completarea declarației pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare sau carantină, după caz.

Recent, dr. Virgil Musta, medic primar boli infecțioase la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, a avertizat că dacă autoritățile nu acționează cum trebuie în fața afluxului de cetățeni care vin în țară, există riscul unui noul val de infectări. Rezultatele ar putea să se vadă în cel mult două săptămâni.

“Este un risc cu aceste persoane. Noi nu știm dacă ele sunt infectate sau nu. Eu sper însă că statul reușește să managerieze aceste cazuri în așa fel încât să nu creeze o problemă. Ei au obligația să se autoizoleze la domiciliu. Probabil că instituțiile statului vor veghea dacă respectă sau nu această legislație. Sper că se vor lua măsurile necesare ca să nu avem probleme”, a spus, la Medika TV, medicul Virgil Musta.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea