A început! Organizația Mondială a Sănătății trezește guvernele lumii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a urcat la “foarte ridicat” riscul existent la nivel mondial, provocat de coronavirusul care s-a răspândit, în câteva săptămâni, în cel puţin 49 de ţări.

”Ne aflăm la cel mai ridicat nivel de alertă al riscului în privinţa răspândirii şi a impactului”, a declarat dr. Mike Ryan, director executiv al programului pentru urgenţe de sănătate la OMS.Ryan a precizat că organizaţia nu încearcă să alarmeze sau să sperie oamenii, însă alerta emisă de OMS trebuie să trezească la realitate fiecare conducător de tară, pentru ca statele să se pregătească să facă față coronavirusului care poate ajunge peste tot în lume. ”Este o trezire la realitate pentru fiecare guvern de pe planetă: Treziţi-vă. Pregătiţi-vă. Acest virus s-ar putea îndrepta spre voi şi trebuie să fiţi pregătiţi. Aveţi datoria faţă de cetăţenii voştri, aveţi datoria faţă de lume să fiţi pregătiţi”.

Între timp, crește în lume numărul victimelor provocate de coronavirus. Vineri, în China s-au înregistrat 47 de decese iar in afara Chinei, 87 de oameni au fost răpuși de noul virus. Până acum, în toată lumea, coronavirusul a ucis 2922 de oameni. 2835 de morți sunt în China, restul deceselor, 87, înregistrându-se în Iran, Italia, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Franța, Filipine și Taiwan.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes