A început școala! Care este numărul cadrelor didactice care s-au vaccinat împotriva COVID-19

După o vacanță de primăvară nesperat de lungă, elevii au revenit astăzi în bănci, acolo unde rata de infectare a permis acest lucru, sau în fața calculatorului, pentru cursuri online, în cazul elevilor din clasele V-VII și IX-XI, dacă rata de infectare în localitatea de domiciliu este mai mai mare de 1 caz la 1000 de locuitori.

Peste 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, potrivit Ministerului Educației. Totuși, în ultima vreme numărul persoanelor care lucrează în învățământ care se vaccinează a scăzut considerabil în ultima perioadă.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aproximativ 155.000 de angajați din învățământ sunt vaccinați, dintre aceștia circa 140.000 având făcute ambele doze.

 „Este un procent important, dar evoluția din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învățământ, trebuie să recunoaștem, ritmul de vaccinare al personalului din învățământ a scăzut foarte mult”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a vorbit și despre cele două scenarii în baza cărora se desfășoară cursurile, existând diferențe față de perioada anterioară, când erau luate în calcul trei scenarii.

 „Vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, a mai spus ministrul Educației.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea