A început școala! Cum învață elevii români în pandemie

Astăzi a început un nou an școlar, fără festivitățile cu care eram obișnuiți, din cauza pandemiei. În unitățile de învățământ se învață în condiții speciale, iar aproximativ 100.000 de copii vor face cursuri exclusiv online.

Fiecare școală, în funcție de specificul zonei și de infrastructura proprie, a decis încă de săptămâna trecută cum vor învăța copii.

Potrivit Ministerului Educației, 12.423 de unități de învățământ se deschid conform scenariului verde, 4.915 în scenariul galben și 262 în scenariul roșu.

Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice. Scenariul galben înseamnă că orele de curs se vor desfășura cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial, prin rotație. Excepție fac clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, ai căror elevi participă la cursuri zilnic conform scenariului verde. Scenariul roșu înseamnă că orele de curs se desfășoară exclusiv online.

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, circa 100.000 de elevi vor învăţa exclusiv online, adică în scenariul roșu.

În 11 judeţe nici o școală nu se află în scenariul roşu: Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Caraş-Severin, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea şi Vaslui.

Atât elevii, cât și cadrele didactice, trebuie să poarte mască în timpul cursurilor, distanțarea fizică fiind obligatorie, la fel ca și dezinfecția frecventă a mâinilor și suprafețelor comune.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea