A.Merkel: ”Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a susținut, miercuri seara, un discurs televizat în care i-a îndemnat pe cetăţenii germani să respecte restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Merkel le-a vorbit germanilor despre epidemia de coronavirus ca fiind cea mai mare provocare de la al Doilea Război Mondial: ”Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”.

Angela Merkel a îndemnat cetăţenii să respecte distanţa socială recomandată de autorităţi pentru a limita riscul de infectare de la o persoană la alta. „Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţă publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum”, a adăugat Angela Merkel.

În discurs, cancelarul german i-a asigurat pe cetățeni că spitalele sunt pregătite, dar a arătat că există riscuri în cazul unei creșeri accelerate a numărului de infecții: „Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depăşite de situaţie dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus”.

În Germania, peste 10 000 de oameni au fost infectați, iar numărul deceselor a ajuns la 26. În lume, bilanțul a ajuns la 217 583 de îmbolnăviri, în timp ce numărul deceselor se apropie de 9000. Numărul celor vindecați a depășit 82 000.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea