A murit de la niște paste gătite de 5 zile, dintr-o cauză destul de comună. Ce s-a întâmplat, de fapt

Un tânăr de 20 de ani, din Belgia, a murit la 10 ore după ce a reîncălzit și a mâncat paste fierte de 5 zile.
Studentul obișnuia să-și pregătească mesele pentru întreaga săptămână în fiecare duminică, într-un efort de a economisi atât bani, cât și timp. Proceda în felul următor: gătea pastele, le porționa în recipiente și intenționa să le consume în timpul săptămânii, după cele adăuga sos și le reîncălzea.

Studentul din Belgia a reîncălzit pastele pe care le-a fiert cu cinci zile în urmă și le-a lăsat în bucătărie, la temperatura camerei. El a atribuit gustul ciudat noului sos de roșii pe care l-a pus în paste, le-a mâncat, iar apoi a ieșit să facă sport.

La jumătate de oră după ce a mâncat pastele, studentul a experimentat o puternică durere abdominală, greață și durere de cap. După ce s-a întors acasă, tânărul a avut imediat episoade de diaree și a vomitat abundent, însă nu s-a gândit să meargă la spital și a rămas acasă, bând apă și încercând să adoarmă.

În dimineața următoare, părinții săi au fost îngrijorați pentru că acesta nu a mai ajuns la cursuri. Atunci când au mers să verifice ce face, la ora 11 dimineața, era deja mort.
Analizele făcute asupra corpului său au dezvăluit că acesta a murit la ora 4 dimineața, la aproximativ zece ore după ce a mâncat spaghetele. Corpul său a fost supus autopsiei, în timp ce mostre de paste și de sos au fost trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Focare de Toxiinfecție Alimentară (NRLFO).

Autopsia a dezvăluit necroză hepatică, indicând faptul că ficatul a cedat, precum și posibile semne de pancreatită acută. Mostrele fecale au relevat prezența Bacillus cereus, o bacterie responsabilă de „sindromul orezului prăjit”, o intoxicație alimentară care apare de obicei atunci când orezul prăjit este lăsat la temperatura camerei timp de mai multe ore.

Mostrele prelevate din mâncare și trimise la NRLFO conțineau cantități semnificative de Bacillus cereus, confirmând că pastele au fost într-adevăr cauza morții tânărului.
Intoxicația alimentară cu Bacillus cereus este, în mod surprinzător, destul de comună. În 2003, o familie s-a îmbolnăvit extrem de grav, suferind de intoxicație alimentară asociată cu Bacillus cereus, după ce a mâncat o salată cu paste veche de opt zile, în timpul unui picnic. Toți cei 5 copii din familie au avut nevoie de îngrijire strictă, în timp ce, cel mai mic dintre aceștia, fetița de 7 ani, a murit după ce i-a cedat ficatul.

Sursa

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea