A SOSIT! Darul oferit românilor de Crăciun, în pandemie: primele 10 000 de doze de vaccin. Când începe vaccinarea

Crăciunul a venit cu speranță pentru milioanele de români care petrec sărbătoarea Nașterii Domnului, respectând distanțarea. Vestea că primele 10 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat în țară, prin Vama Nădlac, în ziua de Crăciun, a fost știrea care va da un alt sens luptei cu pandemia.

Vaccinurile, păstrate în gheață carbonică pe timpul transportului, au fost aduse cu un camion care le va duce la Institutul Cantacuzino. La intrarea în țară, transportul a fost așteptat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și de șeful Comitetului national de coordonare a activităților privind vaccinarea, medicul militar Valeriu Gheorghiță. De la Institutul Cantacuzino, vaccinurile vor fi distribuite către cele 10 spitale de boli infecțioase de primă linie, din țară. Primele doze vor fi administrate duminică, 27 decembrie.

Uniunea Europeană a contractat de la Pfizer și BioNTech  200 de milioane de doze de vaccin, cu posibilitatea de a extinde achiziția cu alte 100 de milioane de doze. România beneficiază de repartizări în cadrul mecanismului European de întrajutorare.

”Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar atentie, asta nu inseamnă ca s-a rezolvat și că uităm de masurile de distanțare. Este doar un început. De azi vom lucra pe 2 fronturi, frontul de combatere a virusului Sars-Cov-2 și frontul de vaccinare.”  a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

”In prima zi de Crăciun se concretizează speranţa noastră, aceea că vom avea în sfârşit o modalitate sigură, eficientă şi rapidă de a pune capăt acestei pandemii care ne-a schimbat viaţa”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea