A vrut să aibă un copil cu orice preț, dar a fost rănită de medic în timpul procedurii de fertilizare in vitro

O educatoare din Statele Unite ale Americii a povestit pentru prima dată drama prin care a trecut atunci când a dorit să devină mamă, prin fertilizarea in vitro. Din greșeală, medicul care a realizat procedura i-a injectat în uter acid, în loc soluție salină.

Femeia s-a ales o serioasă arsură chimică, din cauza căreia a fost la un pas de a-și pierde viața. Christine, pe numele său real, a fost programată în decembrie 2022, pentru procedura de fertilizare in vitro, la o clinică privată din Havertown, Pennsylvania, însă, din greșeală, medicul i-a injectat în uter, o altă substanță decât cea care ar fi trebuit.

„Am simțit o arsură puternică. Le-am tot spus medicilor că ceva nu e este în regulă și i-am întrebat dacă este normal să simt această arsură?” povestește îngrozită, pacienta.

Medicul a încercat să o liniștească spunându-i faptul că este vorba doar despre o soluție salină și că nu are de ce să își facă griji. După procedură, Christine a observat că pe partea internă a coapselor și picioarelor ei și-au apărut bășici roșii. Abia atunci un tehnician de ultrasunete a realizat că fusese injectată cu acid tricloroacetic, care avea o concentrație de 85 la sută.

De obicei, acidul este folosit în peelinguri chimice pentru îndepărtarea negilor și pentru tratarea afecțiunilor pielii precum acneea și petele maronii.

Christine a suferit arsuri chimice de gradul I și II, atât în interiorul, cât și în exteriorul corpului, și a trebuit să fie tratată la un centru local pentru arsuri.

Educatoarea care era în tratament IVF a declarat că organele sale reproductive au fost grav afectate de incidentul teribil. Chiar și după luni de la incident, ea a adăugat că încă simte dureri când stă jos.

Un purtător de cuvânt al clinicii a declarat că doctorul care a greșit procedura „nu a fost responsabil pentru acidul aflat în încăperea de procedură„ și „nu a fost implicat în umplerea prealabilă a seringii”.

Au adăugat că acidul tricloroacetic a fost eliminat din toate birourile clinicii. Christine și soțul ei, Jason, au depus o plângere împotriva clinicii, afirmând că intenționează să o trăiască și pe medic responsabili pentru acțiunile extrem de iresponsabile care au dus la această scenă de neînchipuit în primul rând, conform avocaților lor.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea