Acuzații de corupție la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Medici suspectați că au primit mită de la pacienți în schimbul serviciilor medicale 

Parchetul Tribunalului București și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au organizat 4 percheziții domiciliare, două dintre acestea la Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Descinderile vizează două dosare penale, în care mai mulți medici sunt acuzați de fapte de corupție. 

„La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Bucureşti), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită”, se arată într-un comunicat al DGA. 

Potrivit anchetatorilor, între 2022 și 2023, medici din cadrul instituției medicale menționate anterior au cerut șpagă pacienților în schimbul serviciilor medicale, condiționând astfel actul medical. 31 de persoane au fost conduse la audieri în această cauză, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea