Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății

De când a preluat mandatul de ministru al Sănătății, Victor Costache a devenit subiectul unor controverse și a rueșit să provoace un val de contestații din interiorul sistemului medical, majoritatea alimentate de incoerența manifestată în calitatea sa de ministru. Peste toate, vin acuzații de incompatibilitate și conflict de interese pentru ministrul Sănătății, Victor Costache.

Cotidianul Libertatea publică documente prin care arată că ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat un contract cu clinica Polisano Sibiu, pe 7 noiembrie, anul acesta, după ce, pe 4 noiembrie, a fost instalat ministru.

Zilele trecute, ministrul Victor Costache a explicat, la o emisiune televizată, că operează gratis, dar în contractul publicat de jurnaliști, scrie că  ”salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”.

Aceeași publicație îl mai acuză pe ministrul Sănătății de semnarea unui document, în calitate de ministru, prin care favorizează clinica Polisano Sibiu, pentru care lucrează. Este vorba despre modificarea condițiilor dintr-un ordin de ministru, referitoare la alocarea de bani pentru pacienții cu infarct miocardic. În loc de două angiografe, cât prevedea ordinal, ministrul Costache ar fi scris personal ca numărul să fie redus la unul singur, situație care permite și clinicii Polisano Sibiu să se încadreze în condițiile de finanțare prin programul de stat. Situația constituie conflict de interese de natură penală.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, în cursul zilei de joi, dacă îl va înlocui pe ministrul Sănătății. Șeful Guvernului a declarat că nu ia în calcul o asemenea variantă: ”A declarat ANI conflict de interese? Deci în ceea ce-l privește pe dl ministru, dl ministru a consultat ANI și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat, acesta ar fi fost declarat până astăzi. (…) Acest lucru nu-l stabiliți dvs, îl stabilește ANI”

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes