UPDATE: Aeroportul Otopeni/ Pasager infectat Covid19, pericol pentru societate

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică anunță că Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania. Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un român îmbarcat la Madrid, pozitiv coronavirus, a călătorit marţi la bordul unui avion al unei societăți private, alături de circa 60 de pasageri. Pe timpul zborului, bolnavul de COVID 19 a prezentat simptome de boală. El a fost preluat cu izoleta de la aeroport şi a fost transportat la Institutul ”Matei Balş”.

”În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, a anunțat marți după amiază Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea