Agenția Europeană a Medicamentului face azi anunțul! Care este vestea așteptată de sute de mii de români

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) este așteptată astăzi să anunțe concluziile cu privire la utilizarea vaccinului Pfizer pentru categoria de vârstă 12 – 15 ani. În Canada și SUA vaccinul este deja administrat copiilor din această categorie, în cazul căreia testele au indicat o eficiență de 100%. Deși anunțul inițial era așteptat la începutul lunii iunie, EMA a accelerat procesul de autorizare, pentru a putea fi folosit cât mai curând pentru imunizarea populației pediatrice care se încadrează în categoria de vârstă.

După aprobare, România va începe cât mai repede posibil vaccinarea copiilor, după cum a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului, cât de repede posibil vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul  informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copiii care nu  neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă, citată de news.ro.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea