Agenția Europeană a Medicamentului solicită aprobarea vaccinului adaptat împotriva subvariantei Omicron XBB.1.5 a noului coronavirus

Oficialii Agenției Europene a Medicamentului solicită autorizarea vaccinului Pfizer, vândut sub numele comercial „Comirnaty”, adaptat pentru a preveni infectarea cu subvarianta XBB.1.5 a SARS-CoV-2. Instituția recomandă ca serul să fie administrat în special copiilor  și adulților. 

În recomandarea făcută, EMA arată că vaccinarea adulților și copiilor cu această nouă variantă a vaccinului anti-COVID-19 se poate face fără ca aceștia să aibă un istoric de vaccinare .

Oficialii Agenției Europene a Medicamentului au analizat datele de laborator cu privire la acest nou ser și explică faptul că oferă un răspuns puternic împotriva subvariantei XBB.1.5., dar și altor tulpini ale virusului care provoacă boala infecțioasă COVID-19. Serurile au fost adaptate astfel încât să ofere o mai bună protecție împotriva subvariantelor SARS-CoV-2 aflate în circulație. 

În ceea ce privește efectele adverse ale acestui vaccin, specialiștii susțin că sunt de scurtă durată și, în principal, este vorba despre dureri de cap, diaree, dureri articulare și musculare, febră sau frisoane. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea