Agențiile americane de informații: s-ar putea să nu știm niciodată originea coronavirusului

Agențiile americane de informații lansează ipoteza că s-ar putea să nu reușească să identifice originile noului coronavirus, responsabil de declanșarea pandemiei. O concluzie este însă clară pentru ofițerii americani de informații: virusul nu a fost creat ca armă biologică, anunță BBC. Concluziile vin după ce, în mai anul acesta, președintele Joe Biden, a cerut comunității informatice americane să reia analiza asupra originii virusului. Raportul actualizat a fost finalizat în august, iar concluziile sale au fost desecretizate recent.

În această evaluare actualizată cu privire la locul din care a plecat coronavirusul, Biroul directorului de Informații Naționale din SUA (ODNI) arată că, atât varianta transmiterii de la animal la om, cât și cea a unei scăpări din laborator, sunt plauzibile. Raportuk recent transmis președintelui american arată că în comunitatea de informații din SUA, opiniile rămân împărțite. Totuși, patru agenții americane au creditat cu încredere minimă varianta provenienței de la un animal infectat sau modificarea unui virus înrudit.

O agenție a creditat cu încredere moderată varianta unei prime infecții ca rezultat al unui accident de laborator care să fi implicat manipularea animalelor la Institutul de Virologie din Wuhan.

Raportul arată clară că oficiialii chinezi nu au știut de existența virusului anterior izbucnirii epidemiei COVID-19 în Wuhan , la finele anului 2019.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes