Ai grijă de sănătatea glandei tiroide. Mergi la medic de la primele simptome

Dereglările de funcție dar și apariția nodulilor reprezintă principalele probleme pe care le poate avea glanda tiroidă. Atunci când apar modificări în organism este bine să mergem la medic de urgență. 

La „Doctor Medika”, dr. Roxana Boanță, medic primar chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgie endocrină cervicală, a explicat care sunt principalele disfuncții ale tiroidei. „Uneori, când se îmbolnăvește, tiroxina poate să genereze dereglări serioase în corp. Pot fi dereglări de funcție, adică poate produce prea mulți sau prea puțini hormoni, și atunci apar diverse simptome în sensul acesta. De asemenea, tiroida poate suferi și dereglări ale formei sale, din cauza apariției nodulilor tiroidieni” susține dr. Roxana Boanță. 

Astfel, dacă simți că iei în greutate brusc sau că slăbești, deși mănânci consistent, este posibil să ai probleme cu tiroida. De asemenea, dacă simți un nod în gât sau că nu poți respira suficient de bine, este posibil să te confrunți cu apariția nodulilor tiroidieni. În toate cazurile, dacă ai astfel de simptome cere ajutorul medicilor. „Medicii pot stabili un diagnostic precis și pot prescrie medicația sau terapia adecvată, în funcție de problemă” susține dr. Roxana Boanță. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea