Ai ochii albaștri sau verzi? Atunci trebuie neapărat să știi asta!

Persoanele care au pielea mai deschisă la culoare și care, în general, au ochii verzi sau albaștri prezintă un risc mai ridicat de a face cancer de piele decât cele cu ochii căprui. Incidența cancerului de piele este strâns legată de expunerea la radiațiile solare.

Protecția pielii împotriva soarelui cu ajutorul cremelor speciale este esențială pentru prevenirea cancerului. Cu cât pielea are o nuanță mai deschisă însă, cu atât este mai necesară folosirea unor astfel de creme.

Toate persoanele pot dezvolta cancer de piele, existând o multitudine de factori care determină apariția bolii, inclusiv de natură genetică. Totuși, riscul mai mare e în cazul celor cu tegumente deschise la culoare, ochi verzi sau albaștri, persoanele care au multe alunițe sau care au un istoric de arsuri solare severe.

Persoanele blonde cu ochii verzi sau albaștri, dar și roșcații, cum întâlnim frecvent în Australia, de exemplu, dar și în România, sunt mai expuse problemelor generate de radiații și apariției cancerului de piele, spre deosebire de persoanele cu ochi căprui, care în general au o nuanță ceva mai închisă a pielii. Pe cele cu ochi căprui soarele le arde mai puțin. Cu cât pielea este mai închisă la culoare, cu atât scade riscul de cancer de piele cauzat de expunerea prelungită la soare. De aceea, cu cât pielea e mai deschisă, cu atât se recomandă folosirea unei creme de protecție solară cu un factor mai înalt”,  a spus la Medika TV dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatolog.

Ți-ar putea plăcea