Ai sângerare gingivală? Este posibil să suferi de boala parodontală. Mergi cât mai repede la medic !

Dacă suferi de sângerare gingivală pentru mai mult timp, este posibil să suferi de boala parodontală. Parodontoza este o afecțiune foarte gravă a dinților și netratată corespunzător poate duce la pierderea lor definitivă. Specialiștii de la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” au metode de tratament personalizate pentru persoanele care suferă de această afecțiune.

Parodontoza sau boala paradontală este una dintre cele mai grave afecțiuni ale cavității orale. Dincolo de faptul că pacientul suferă sângerare gingivală, acesta își poate pierde dinții definitiv din cauza acestei afecțiuni.

„Boala parodontală se numără printre cele mai grave afecțiuni ale dinților care netratată poate duce până la pierderea acestora. Noi o denumim boala dinților frumoși și sănătoși, pentru că dinții nu dor, principalul simptom care ne îngrijorează este sângerarea gingivală” explică dr. Andra Culuri, medic specialist stomatologie generală la  Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Semne și simptome pe care le are boala parodontală

Orice pacient ar trebui să meargă la medicul stomatolog pentru a vedea dacă suferă de boala parodontală, atunci când se confruntă cu sângerare gingivală. Specialiștii de la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” explică faptul că un pacient diagnosticat cu parodontoză poate avea simptome precum migrarea dinților sau mobilitatea excesivă a acestora.

„Sângerarea este semnalul de alarmă care ne îngrijorează, după care ce putem observa cu ochiul liber chiar uitându-ne în oglindă acasă, este că se modifică culoarea gingiei, de la roz deschis cum trebuie să arate o gingie sănătoasă, ea se transformă într-un roșu violaceu și atunci ne dăm seama că ceva este în neregulă. Apar migrări ale dinților în boala parodontală vizibile, dinții își schimbă poziția. De asemenea poate apărea durere, sensibilitate, respirație urât mirositoare„ mai spune dr. Andra Culuri, medic specialist stomatologie generală la  Clinicile Dentare „Dr. Leahu”.

Specialiștii care își desfășoară activitatea la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” au dezvoltat planuri de tratament personalizate pentru pacienții care suferă de parodontoză.

Din ce cauze apare boala pardondontală?

Boala parodontală sau parodontoza este provocată de mai mulți factori. În primul rând, parodontoza apare din cauza igienei orale necorespunzătoare, ce are ca principal efect formarea plăcii bacteriene. Specialiștii susțin că boala parodontală mai poate apărea și din cauza factorilor genetici.

„Boala parodontală este determinată de placa bacteriană. Bineînțeles că bacteriile se pot transmite. Factorii genetic este un alt factor care o determină. Cel mai greu este să lucrăm cu factorii care determină această boală, pentru că ei sunt nenumărați. Principalul este tartrul dentar, el apare când placa se mineralizează” a explicat dr. Andra Culuri, medic specialist stomatologie generală la  Clinicile Dentare „Dr. Leahu”.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes