Alăptatul la sân al bebelușului are multe beneficii. Medicii le-au explicat, în direct, la Medika TV

Alăptatul la sân al copilului este un gen încărcat de emoție și care îl ajută pe copil să se dezvolte. Mai mult, alăptatul ajută la construirea unei relații puternice între mamă și cel mic. 

Invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Mihaela Niță, medic primar pediatru, a explicat de ce este important alăptatul. „Mamele care alăptează se pierd. Pe măsură ce copilul crește, crește și numărul mamelor care oferă lapte copiilor artificial. Pentru ele mesajul este să nu renunțe la alăptare. Este vorba despre atașamentul pe care bebelușul îl primește. Mai mult, laptele matern conține anticorpii necesari copilului pentru a crește sănătos” a explicat dr. Mihaela Niță.

În unele cazuri, alăptatul poate fi inconfortabil pentru mamă, mai ales atunci când simte durere. Medicii le recomandă femeilor să nu renunțe la alăptat și să caute soluții pentru a remedia această situație. „Niciodată când copilul suge nu trebuie să simți durere. Dacă apare durerea, există anumite probleme. Atașarea nu este eficientă, poate modul de supt al copilului este necorespunzător. Poate apărea disconfortul din cauza unor probleme pe care cel mic le are în cavitatea bucală. Mama nu trebuie să se simtă stresată sau presată. Când alăptarea nu merge bine mai ales în maternitate sau când ajunge deja acasă, ea trebuie să apeleze la un ajutor. Dacă apelezi la un consultat în lactație lucrurile se pot îmbunătăți” a mai spus dr. Mihaela Niță. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea