ALARMANT! 39 de copii din Iași, infectați cu coronavirus. De unde sunt copiii

39 de copii din două centre rezidențiale din județul Iași au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Cazurile au fost depistate în urma testărilor care se fac periodic în căminele și centrele care au în grijă persoane instituționalizate. Cele mai multe cazuri, 21 la număr, au fost descoperite în Centrul Rezidențial “Sfântul Nicolae” din Pașcani. Ceilalți copii testați pozitiv provin din trei module familiale din localitatea Verșeni.

În urma procedurii de testare a salariaților și beneficiarilor la început la Pașcani și apoi în alte două centre de plasament au fost depistați pozitiv 21 de beneficiari din centrul rezidențial Sfântul Nicolae din Pașcani și alți 18 de la cele trei module familiale din Verșeni. Împreună cu DSP evaluam situația și luăm cele mai bune măsuri pentru copiii care, la fel ca și angajații depistați, toți sunt asimptomatici”, a declarat Ioan Florin, directorul DGASPC Iași pentru Ziarul de Iași.

Având în vedere că toți copiii sunt asimptomatici, cel mai probabil aceștia vor rămâne în centre, unde vor fi monitorizați cu atenție.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea