ALARMANT: COVID-19 afectează tot mai mulți tineri din România

Fără respectarea măsurilor de protecție, tinerii devin tot mai expuși pericolului de infectare cu SARS-CoV 2. Medicii români vorbesc despre faptul în ultimele săptămâni, vârsta persoanelor internate care suferă de COVID-19 a scăzut simțitor.

Ignorarea măsurilor de protecție îi face pe tineri mult mai vulnerabili în fața noului coronavirus. Medicii recunosc că odată cu adoptarea măsurilor de relaxare au scăzut incidența cazurilor de COVID-19 în rândul persoanelor în vârstă, dar a crescut foarte mult în rândul tinerilor. Așa se face că acum media de vârstă a pacienților care sunt internați în spitale este mult mai mică.

Vedem o creștere a pacienților tineri sau de vârstă adultă, în principiu care nu au comorbidități. Ca o explicație posibilă ar fi faptul că vârstnicii, de bine de rău, încă mai mențin niște metode de prevenție, evită cât se poate de mult aglomerația, însă vedem la tineri o exuberanță greu justificabilă, o dorință de a recupera cele două luni de izolare și distanțare socială care se traduce printr-o aglomerare foarte mare a spațiilor publice. Și probabil că aceasta este una dintre explicațiile din cauza căreia vedem mai mulți tineri confirmați pozitiv” a explicat dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, la Medika TV.

Tags: , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea