Alergatul poate afecta sănătatea genunchilor. Medic: Trebuie să fim echipați corespunzător și să facem mișcare în zone special amenajate

Alergarea este benefică pentru organism dar ne poate afecta, în egală măsură, sănătatea articulațiilor, în special la nivelul genunchiului. Medicul Mihai Râșcu, a explicat, în direct la Medika TV, ce legătură există între problemele care pot apărea la nivelul genunchiului și alergat.

„Genunchiul are cel mai mult de suferit în timpul alergatului. Se aleargă cu ce găsim la îndemână. Indicat ar fi să mergem pe stadioane unde sunt piste de atletism și care sunt construite din materiale speciale care absorb șocurile la alergare” a declarat dr. Mihai Râșcu, luni seară, la Medika TV.

Dincolo de locurile în care alergăm, probleme pot să apară și din cauza încălțămintei pe care o purtăm. „Se aleargă, de cele mai multe ori, cu încălțăminte necorespunzătoare alergării. Pentru fiecare categorie de sport s-au creat anumite tipuri de încălțăminte” a mai spus dr. Mihai Râșcu.

Medicii avertizează că, de teama de a nu-și întrerupe definitiv activitățile sportive, multe persoane care aleargă refuză să meargă la medic atunci când au probleme. „Oamenii evită să vină la medic pentru a nu se schimba nimic din stilul lor de viață, dar aceste probleme trebuie rezolvate cu ajutorul medicilor ” a mai spus dr. Mihai Râșcu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes