Alertă de grad 0 în Gorj. A început iureșul

E alertă de gradul zero în județul Gorj, acolo unde a fost identificat primul caz de coronavirus. Prefectul de Gorj, Ion Cristinel Rujan, a anunţat joi dimineaţă că activităţile publice care implică un număr mare de persoane sunt interzise în Prigoria, de acolo de unde provine bărbatul confirmat cu coronavirus. De asemenea, cursurile şcolilor şi grădiniţelor din localitate au fost suspendate pentru a putea fi făcută dezinfecţia.

Pe de altă parte, cei care au intrat în contact cu tânărul de 25 de ani diagnosticat cu coronavirus sunt izolaţi la domiciliu, sub supraveghere.

Prefectuld e Gorj a mai afirmat că au fost prelevate probe biologice în vederea testării pentru coronavirus de la 73 de persoane, 44 dintre acestea fiind transmise încă de miercuri, iar alte 29, joi dimineaţă.

Un tânăr de 25 de ani din Prigoria, Gorj, este primul caz din România diagnosticat cu coronavirus. Tânărul a intrat în contact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România și care a fost confirmat la Rimini cu coronavirus. Tânărul a ajuns joi dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. El nu are simptome, deși testul de coronavirus este pozitiv. Pacientul este izolat de ceilalţi bolnavi, iar medicii specialiști i-au stabilit o schema de tratament.

”Bărbatul originar din judeţul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti în urmă cu scurt timp. Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, a anunțat joi dimineață Ministerul Sănătăţii.

Tânărul confirmat cu coronavirus lucra la o firmă a italianului, care a plecat din România iar în Italia analizele au arătat că suferă de infecția cu coronavirus.

Părinţii şi bunicii băiatului, precum şi prietena acestuia au fost izolaţi la domiciliu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea