Alertă de gripă! 11 copii diagnosticați, în week-end, într-un spital din România

Luna ianuarie ar putea fi cea în care se va înregistra un vârf al infecțiilor cu virusuri gripale, în România. Ultimele raportări privind suspiciunile de gripă arată o creștere rapidă a numărului de prezentări la camerele de gardă ale spitalelor, cu afecțiuni ale căilor respiratorii pe care medicii le suspectează ca fiind cauzate de virusuri gripale.

Medicii pediatri de la Spitalul Județean din Buzău, de pildă, s-au confruntat cu o avalanșă de prezentări în week-end. În cazul a 11 pacienți mInori, testele rapide au condus către diagnosticul de gripă. ”În perioada 18-20 ianuarie, la U.P.U. Pediatrie s-au prezentat 11 copii, cu vârste cuprinse între 1-12 ani, care, în urma testului rapid de gripă, au fost diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B.

Copiii prezentau febră foarte mare, cefalee, unii şi vărsături.” a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe Buzău, Adriana Bunilă. Patru dintre cei 11 copii au fost transferați la un spital din București, pentru că starea lor prezenta riscul unor complciații, iar alți patru au rămas internați la Buzău. În cursul zilei de luni,alți trei copii au fost diagnosticați cu gripă de tip A, în urma testelor rapide. Tot luni, Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea unei dezinfecţii la Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău. Personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă vor purta măști de protecție. În plus, conducerea unității spitalicești a dispus suspendarea vizitelor în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea